Aktiviteter & arrangementer
Galleri Herman Stilling Om museet Links Til forside
s
Information Bliv medlem Kontakt
Også Herman blev ved med at skrive - fordi han ikke kunne lade være med at fortælle historier.
Og Herman Stilling var fuld af historier. F.eks. om dukken Birte Petersen, eller om skøgefiguren Anna som han i samarbejde med Erik Nørgaard udviklede i Politiken.

Man vender tilbage til det gennemgående troldemotiv. Motivet som er grænseoverskridende, og finder vej gennem både malerier, tegninger, grafik og collager. Og til læseren af hans bøger og til dem der lyttede til hans mange foredrag. Trolden træder undertiden ved siden af – eller overrasker på anden vis. Men finder altid vej til børn og barnlige sjæle der længes efter en fortælling. Uanset hvilke sanser der indstilles på at fange den.

En trold ved navn Herman
”En dreng ved navn Herman”. ”En ung mand ved navn Herman Stilling”. Selvbiografier der i et levende sprog illustrerer udviklingen af en fabulerende og fortælleglad trold. Indtrykket forstærkes når læseren bliver opmærksom på at forfatteren led af svær ordblindhed. En ordblindhed som i drengen Hermans tid blev opfattet som uforskammet opførsel – og førte til bortvisning fra skolen. Igen en parallel til eventyrdigteren HC Andersen – for skrivehandicappet kunne ikke stoppe troldens fortællinger.
Foredrag Forrige side